Februári élményeink

Molnárné V. Ágota - Szent Rita Otthon2016-03-01

2016. február 2. Téli séta

Esztergomi Vaskapu, népszerű kirándulóhely.  

A Vaskapu Esztergom óvárosától keletre található, 404 méter magas hegycsúcs a Visegrádi-hegységben, a Maróti-hegyek legalacsonyabb tagja. 

A nemrégiben felújított menedékházból és  az előtte lévő teraszról gyönyörű kilátás nyílik a Dunára és az egész környékre. Rövid séta és állatsimogatás után forró teát ittunk és hozzá hatalmas zsíros kenyeret ettünk a kellemes napsütésben. Gyalogosan  indultunk el a szép, télbe ágyazott tavaszi időben. Majd friss levegővel feltöltődve és jól elfáradva a nagy sétától tértünk vissza az intézetbe.

2016.február 11. Budapest vonatozás

Budapestre, a Westend City Centerbe szerveztünk kirándulást bentlakóinkkal és a napközisekkel. Már a felfelé vezető utat is szemmel láthatóan élvezték lakóink, mivel ezt ezúttal vonattal tettük meg. A nagyvárosba való felérkezésünk után kirakatokat nézegettünk. Az ebédet a McDonald’s-ben fogyasztottuk el. Lakóink sajtburger menüt ettek, desszertnek pedig forró almás pitét kaptak. A hazaindulás előtt megtekintettük a bevásárlóközpontban található vízesést is. A hazafelé vezető út is izgalommal töltötte el lakóinkat. Kis csapatunk fáradtan, de még is jó hangulatban tért vissza intézményünkbe, ismét újabb élményekkel gazdagodva.

2016. február 12. Farsang Dudó bohóccal

Itt a farsang áll a bál Dudó bohóccal, aki a zenét szolgáltatta. Sokat táncoltunk a változatos zenére. Az új jelmezek nagy sikert arattak mind a lakók, mind a dolgozók körében.

2016. február 29. Beni kutya látogatása

Ma ellátogatott hozzánk Beni, aki egy terápiás kutya. Gazdája vezetésével megismerkedtek az intézményünkkel és lakóinkkal, napköziseinkkel.  Az ellátottak többsége örömmel fogadta a kutya közeledését.