Boldog Ceferino Intézet programsorozata

Huszti Melinda- terápiás munkatárs - ISZI Központ2023-07-11

Örömmel számolunk be egy, az Intézményünkben az elmúlt három hétben, Lakóink több mint felének aktív részvételével lezajlott programsorozatról.

A Boldog Ceferino Intézet keresett meg minket azzal a lehetőséggel, hogy a Fejlesztő Foglalkoztatás keretein belül különféle, az Intézetük arculatához illeszkedő kézműves termékeket készítsünk nekik, Foglalkoztatottjaink és Lakóink közreműködésével. A megkeresés kapcsán az Otthonunk minden Lakójának lehetőséget biztosítottunk arra, hogy egy három napos kreatív workshop keretén belül megismerkedjen a Boldog Ceferino Intézet szellemiségével, és Ceferino, a cigányok patrónusának személyével, történetével. A workshop során Lakóink az Intézet logója és egy kiválasztott festmény inspirációja alapján egy házon belüli rajzversenyen vettek részt, és a több, mint 100 darab pályamunkából kiállítást rendeztünk az étkezőnkben. Néhány lelkes Lakónk vállalkozott arra is, hogy a kiállítást megnyitó, és a rajzverseny nyerteseit kihirdető ünnepélyes Gálán ének- és táncelőadással színesítse a programot. Mindenki, aki a programban akár pályamunkával, akár fellépőként részt vett, jutalomban részesült. A rajzverseny első három helyezettje és egy különdíjasa az Ico Zrt. által felajánlott értékes rajzeszköz adománycsomagból összeállított nyereménnyel gazdagodott. A díjkiosztó gála után zenés mulatsággal, tánccal ünnepeltünk együtt Otthonunk kertjében. Mind a Lakók, mind az Otthon dolgozói remekül érezték magukat.

A program pedig folytatódik, hiszen számos tehetséges Lakónk vállalta, hogy részt vesz az Intézet számára készülő kézműves termékek elkészítésében a következő hónapok során.

 

Huszti Melinda- terápiás munkatárs