„Nekem a Balaton a Riviéra…!”

Huszkáné Kis Éva és Kovács Nikolett - ISZI Központ2023-07-09

Korona ISZI KEV

SZGYF Üdülő: Balatonkenese

2023.06.13-06.20-ig

 

Az idei évben lakóink két turnusban nyaraltak, a hét első felében a rehabilitációs lakóotthon lakó mentek, majd a hét második felében őket követték a bentlakásos ellátási formában élők. Minkét csapat 11 fő lakóval és 2 fő kísérővel indult el. A nyaralás napján nagyon szép idő volt igazán kedvezett a nyaralásra.

Nyaralóink élménybeszámolóját olvashatják itt.


„Az ebédet elfogyasztva intézményi kisbuszokkal indultunk el. Már az úton gondoskodtak lakóink a jó hangulatról sokat nevetgéltek, tervezgettek. Szállásunk közvetlenül a Balaton partján feküdt, gyönyörű udvarral és egy hosszú stéggel melyen keresztül lehetett a vízbe bemenni. Megérkezésünk után egy rövid egyeztetést követően mindenki elfoglalta a szobáját. A bátrabb lakók egy kísérővel gyorsan megmártóztak a kissé hűs vízben, ezzel kezdetét vette a felhőtlen szórakozás viccelődés. Kipakolás után sétálni indult egy kis csapat, akik feltérképezték a környéket. A vacsorát és reggelit mindig közösen készítettük el, hozzávalókról az intézmény bőségesen gondoskodott. Friss kenyeret és péksüteményt a közelben lévő pékségből vásároltunk. A következő napok kissé hűvösebbek voltak, de a sétáláshoz nagyon kedveztek. Ebédelni a szálláshoz viszonylag közel lévő kis étkezdében jártunk, ahol minden nap bőséges finom ételekkel vártak minket. Délutánonként sokat sétáltunk a közeli sétányon ahol több kis bolt is volt. Már az első nap lett egy kedvenc kávézónk ahová aztán mindennap kijártunk kávézni, a kávét frissen darálták és úgy készítették el. A vízimádó lakók a nap minden részében megmártóztak a Balatonban néha nehéz is volt kicsalni őket belőle. Esténként az udvaron beszélgettünk, nevetgéltünk, majd fáradtan de várva az újabb napot feküdtünk le aludni. Hétvégére ismét visszatért a nyári meleg így újra a fürdésé volt a főszerep. Köztünk volt egy házaspár, akik ekkor ünnepelték házassági évfordulójukat. Ők ezt a fontos napot egy kellemes vacsorával ünnepelték meg a közelben lévő étteremben kettesben.

A hét gyorsan eltelt mindenki nagyon jól érezte magát. Hazatérve napokig meséltünk az élményekről az ott látottakról itthon maradt lakótársaiknak.

Köszönjük a nyaralást és a lehetőséget!”

 

Huszkáné Kis Éva és Kovács Nikolett