Fejlesztő foglalkoztatás a „szomszédban”

Szőke-Szabó Mónika intézményvezető - ISZI Központ2023-02-08

Munkahely látogatásunk következő állomása az IRMÁK Nonprofit Kft. Esztergomi Szociális Szolgáltató és Támogatott Lakhatás volt.

A csobánkai intézmény kiváltása kapcsán Esztergomban és Kesztölcön kezdte meg működését több TL ház, ill. az ehhez kacsolódó szolgáltatások, így a fejlesztő foglalkoztatás is.

Ezért az intézményünktől autóval mintegy 2 percre lévő intézményben volt alkalmunk 2023. február 8-án látogatást tenni.

Látogatásunkkor 41 fő foglalkoztatott dolgozott a fejlesztő foglalkoztatás keretében, 38 fő Mt., 3 fő Szt. szerinti munkaszerződéssel.

4 területen dolgoznak, intézményi takarítóként, udvarosként, kézművesként és a csomagoló műhelyben csomagoló-összeszerelő feladatok látnak el.

Azt tapasztaltuk, hogy nagy odafigyeléssel, szorgalommal végezték az összeszerelő munkát, melyet a munkavezetők egyesével néznek át a megrendelő részére történő továbbítás előtt.

Lakóink nagyon érdeklődőek voltak, a munka mellett nagyon kíváncsiak voltak a lakhatási körülményeikre is, így azt is volt alkalmunk megtekinteni.

A kézműves foglalkoztatás keretében varrott ajándéktárgyak készültek a közelgő Valentin napra és már a Húsvéti ünnepre.

Lakóink élménnyel tértek vissza, melyet az alábbiak is megerősítenek:

„Jó volt, tetszett. Többen dolgoztak ott, mint nálunk. A munkakörülmények megfelelőek voltak. A gondozók segítőkészek. A kis mütyürök, amiket összepattintottak, az tetszett. Az autóalkatrészek gyártásába állnék be a legszívesebben.”(B. A.)

„Jó szerintem, amit csinálnak, ügyesek. Autóalkatrészeket gyártottak, rajzoltak, festettek, meg ilyenek. A munkahely amúgy nem rossz annak, aki úgy tud dolgozni, ülve, egész nap. Én ahhoz nem vagyok szokva.” (F. J.)

„Az összeszerelés tetszett a legjobban, összefogva egymással dolgoztak.” (S. P.)