Részvételünk a II. Dákai Táncversenyen

Dr. Liebné D. Magdolna - terápiás munkatárs - Pszichiátriai Betegek Otthona2022-09-22

A Dákai Dance Cup tavaly került először megrendezésre, ahova akkor még csak a Veszprém Megyei Fogyatékos Személyek, Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Integrált Intézményének telephelyeiről érkeztek ellátottak és dolgozók, hogy bemutassák tánctudásukat. Idén első alkalommal – már ez év tavaszán – többek között a KEM ISZI Pszichiátriai Betegek Otthona is kapott meghívást, és az esemény mindjárt felkeltette érdeklődésünket.

Szűcs Enikő, intézményünk mozgásterapeutája lelkesen vállalkozott lakóink felkészítésére a maximum hat perces, szabadon választhatott táncbemutatóra, ami esetünkben egy háromszor két perces táncvariációból (ez volt előadásunk címe is) álló produkció volt: keringőre, filmzenére és modern táncra koreografálva.

A versenyt megelőzően lakóink próbákra jártak és nagy izgalommal töltötte el őket a kosztümök kiválasztása és a sminkek elkészítése.

2022. szeptember 22 –én korán reggel indultunk a több, mint két órás útra Vaszarra, a helyi művelődési házba. A házigazdák üdítővel, kávéval és pogácsával fogadták a résztevőket. A műsorban 23 versenyszámmal neveztek be, mi kilencedikként a rendezvény első felében léptünk színpadra.

Némely fellépő valóságos show műsort nyújtott, ami nemcsak látványos volt, de a nézőtéren ülőket is táncra perdítették.

Az Esztergomból érkező fellépők táncvariációkat mutatnak be

Az integrált intézményi minősítő versenyen független szakmai zsűri mellett – melyben Demcsák Ottó balett művész is részt vett – az SZGYF Veszprém Megyei Kirendeltségének Igazgatója is pontozott.

A 4 tagú zsűri épp csodálja a produkciót

A díjátadás előtt hivatásos táncosok szórakoztatták a jelenlévőket, majd a fellépők hatalmas ováció keretében vették át díjaikat.

A díjak

Az arra érdemes tánccsapat a jutalmak mellett egy évre átvette a Dákai Tánc Kupát.

Csapatunk ezüst minősítésben részesült, az ezzel járó minősítő oklevél mellé különböző ajándékokat kapott minden táncosunk.

A nagyszerű nap után haza fele tartva a jövő évi részvételünket tervezgettük.


 

Dr. Liebné Dóra Magdolna

terápiás munkatárs