Őszi programok a Glatz Gyula Idősek Klubjában

Mesterné Dankó Anna – nappali ellátás vezető - Glatz Gyula Idősek Klubja2021-11-22

Az őszi programjainkat a sokszínűség jellemezte az idősek klubjában. Tartva a covid negyedik hullámának várható következményeitől, igyekeztünk a legtöbb lehetőséget kihasználni programok szervezésére. Így például megnéztük az Aranykorsó sörözőben lévő betyárkiállítást, ahol zsíros kenyérrel és némi forralt borral várták tagjainkat.

Jártunk Budapesten a Sziklakórházban, ami a világháború és az 56-os forradalom alatt működött elsősorban katonai kórházként a János kórház részeként. Nagyon értékes, de egyben megrázó kiállítást láttunk, életnagyságú viaszfigurákkal, gazdag orvosi eszköz kiállítással. Tömegközlekedéssel jól megközelíthető a hely, a tárlatvezetés után volt időnk a Mátyás templom környékén nézelődni. Szerencsére az októberi időjárás kegyes volt hozzánk.

Novemberben ugyancsak tömegközlekedéssel utazva a Terrorháza múzeumot néztük meg. A kiállító térben szinte csak idegen szót lehetett hallani. Mindannyiunkat meglepte, hogy milyen sokan kíváncsiak a magyar történelem ezen eseményeire. Gazdag, megrendítő kiállítás volt. Akik velünk tartottak, emlékeztek ezekre az eseményekre, mindenkit máshogy érintett aszerint, hogy vidéken vagy városban élték meg az 56-os történéseket.

Színházban is jártunk, a József Attila Színház új előadását, a Furcsa pár című darabot láttuk.

Érdekesség volt, hogy Fehér Anna betegsége miatt az egyik főszerepet Aux Éva egy nap alatt tanulta meg, s igazán parádésan alakította. Kellemes és szórakoztató időtöltés volt.