Nyári programok a Glatz Gyula Idősek Klubjában

Mesterné Dankó Anna – nappali ellátás vezető - Glatz Gyula Idősek Klubja2021-09-02

A pandémia miatti korlátozások feloldása után gazdag nyári program-sorozatot sikerült összeállítanunk az idősek klubja tagjai számára. Amilyen kiszámíthatatlan volt a tavaszi időjárás, olyan kiszámítható volt a nyár, ugyanis szinte minden programunk kánikulai hőségben valósult meg. Ez azonban az érdeklődésen és részvételen nem látszott meg.

Zenés – táncos rendezvényünk minden hónapban van, ami nagyon népszerű még mindig, tagjaink hőségben is szívesen táncolnak. A rendezvény sikerességéhez hozzájárul az élőzene és ének, melyet egy klubtagunk biztosít számunkra.

Júliusban a Parlamentben jártunk, ami külön öröm számomra, hogy ezen a programon több nehezebben járó tagunk is részt vett annak ellenére, hogy tömegközlekedéssel utaztunk, s természetesen bőven 30 fok fölött járt a hőmérséklet.

Augusztusban gasztronómiai és kulturális élményekben is részünk volt, előbb roma pörköltet készítettünk a közösségi ház egyik dolgozójával szabadtéren, bográcsban, s mondhatom, hogy remekmű született, számunkra különleges , gyomrot nem kímélő étel formájában.

Augusztus végén Vácra kirándultunk, ahol a város nevezetességeit mutatta be nekünk az idegenvezetőnk, sok-sok helyi legendával, anekdotával megismertetve minket. Majd a nap fénypontját kétségkívül a vácrátóti arborétum megtekintése jelentette, ahol minden évszak, hónap csodákat rejt az aktuálisan virágzó növényeivel, nekünk az indiai lótusz nyílását volt szerencsénk látni. Valóban felejthetetlen volt a látvány.