HITTAN TÁBOR 2021. AUGUSZTUS 3-5.

Szőke-Szabó Mónika intézményvezető - ISZI Központ2021-08-30

A pandémiás helyzet miatt a tavalyi évben nem tudtuk megrendezni a 2019-ben sikeresen elindított Hittan táborunkat, de az idei évben remek programokkal ismét megszerveztük.

Vendégül hívtuk a megyei társintézményeink Lakóit és Kísérőit is, akik nagy örömünkre el is fogadták a meghívást.

Ahogy szoktuk, mindegyik napnak más-más telephely intézmény volt a házigazdája.

Az első napon a KEM ISZI Szent Rita Fogyatékosok Otthona udvarán egy saját készítésű díszletekkel előadott Noé Bárkája c. bábelőadással kedveskedtek a Kollégák, amit kvíz játék, akadályverseny, finom ebéd, puzzle színezés, ének, tánc követett.

A második napon Jézus élete címmel Magyar Apostoli Egyház képviseletében Pék Balázs lelkipásztor tartott interaktív előadást, beszélgetést, aki a tokodaltárói Fogyatékosok Otthonában rendszeresen tart hitéleti foglalkozásokat.

Az ezt követő zenés blokkban fergeteges hangulatot teremtett Berecz Péter harmonika művész, aki minden műfajból tudott a résztvevők kedvére előadni.

Délután a pilisszentléleki pálos romokhoz tettünk kirándulást, ahol is mezítlábas – ez nem volt kötelező – kerengésre nyílt lehetőség, valamint közös gyertyagyújtásra Szent Pál: Szeretet Himnusza közben, után szabadon lehetett töltekezni a csodálatos helyszínen, mely mindenkit magával ragadott.

A 3. napon az időjárás már nem volt olyan kegyes, de a programok ehhez is igazodtak: a pszichiátriai betegek otthonában az egyetlen magyar alapítású szerzetesrendről, a „Pálosok”-ról, valamint Mátyás király és a pálosok legendáiról nézhettek videó filmeket a Lakók, valamint meglepetésként Vermes Anna Kolléganő és Gabika Lakónk által készített gyönyörű oszlopfő alatt szerzetesi ruhában lehetett fotózkodni!

Ennek hatalmas sikere volt, remek emlékképek születtek.

Egyértelműen sikeres és szeretettel, megnyugvással teli három nap volt!

Ki voltunk éhezve az együttlétre, mely e nehéz időszak miatt hosszú időre elválasztotta Lakóinkat egymástól.

 

Nagyon köszönöm a Kollégáim magas színvonalú munkáját, valamint a részvevők aktív közreműködését!


Üdvözlettel:

Szőke – Szabó Mónika

intézményvezető