KEM ISZI PBO lakóinak nyaralása Komáromban

Szőke-Szabó Mónika intézményvezető - Pszichiátriai Betegek Otthona2021-06-25

KEM ISZI PBO lakóinak nyaralása Komáromban 2021.06.22-25-ig

Élménybeszámoló

 

Az idei nyaralás igazi kánikulában indult.

A várva várt napon az ebédet követően kis csapatunk útra kelt. Az intézményi kisbusszal és egy személyautóval- kilenc lakónkkal és kísérőinkkel kora délután érkeztünk meg az SZGYF komáromi üdülőjébe, ahol faházakban nyertünk elszállásolást.

Rövid egyeztetést követően kialakult a rendelkezésünkre álló három ház szobabeosztása. Utána mindenki elhelyezkedett, elrendezte új környezetét, majd néhányan felfedező útra indultak a környéken.

Az élelmiszerbolt kissé messze esett a táborhelyünktől, de szerencsére találtunk egy kisebb pékséget, ahol a napi szükséges pékárut be tudtuk szerezni.

Házaink, a környező fák árnyékában a tűző nap elől hűvösebb menedéket jelentettek. Igaz, éjszakára átmelegedtek, így nem igazán kellett a takaró.

A strand medencéinek környékén is találtunk védettebb, táborozós helyeket. Alig várta már mindenki, hogy a fülledt út után a forró nyári nap melege elől megmártózzunk végre a kellemes, hűsítő vízben. Kissé elfáradva indultunk vissza szállásunkra vacsorázni, amely vidám, jó hangulatban zajlott.

Másnap reggeli, ill. néhányan már a korai bevásárlás után birtokba vettük újból a fürdőhely medencéit.

A bátrabbak kipróbálták a nagy vízi csúszdát is, az úszni tudók a nagy medence hosszait szelték kitartóan.

A többség boldogan ejtőzött a melegebb medencében, kényeztetve ízületeit a különböző vízsugár-masszázs lehetőségekkel.

Nyaralásunk második, ill. harmadik napján is a kempinghez közel lévő Kocsis étteremben foglaltunk asztalokat, ahol bőséges svédasztalos vendéglátásban volt részünk. Nagyon jó volt tapasztalni a lakóink irányában tanúsított figyelmességet, segítőkészséget.

Délutánonként a menetrendszerű fürdőzés előtt mindig jólesett egy kis csendes pihenő a „lucullusi lakomák” után, de a napról-napra erősödő kánikula és UV sugárzás is a hűvösebb szobákba „kényszerített” minket.

Második este, a fő program a többség számára, természetesen a magyar-német EB labdarúgó csoportmérkőzés megtekintése volt, klimatizált faházunk nagyképernyős televízióján. A kemping csendjét lehet, hogy többször is felverte hatalmas ovációval kísért szurkolásunk, de - szerintünk- senki nem panaszkodott...

A reggeli - különösen a reggeli előtti fürdőzések, mindig felfrissítették a forgolódós éjszakák után a kissé enervált társaságot.

Utolsóelőtti nap, az ebédet követő szieszta után, közös fagylaltozásra mentünk a strandra, bár a svédasztalos ebédnél is lehetett desszertként fagyit választani.

A hagyományos tölcséres fagylaltozás varázsa, hangulata ennek ellenére mégis mindenkit elcsábított. Nyaralásunk legforróbb napján, az extra melegnek köszönhetően, a medencéket sok fürdőző vette igénybe, velünk együtt.

Az utolsó napon, vacsora után filmvetítés volt a már említett kellemes hőmérsékletű szálláshelyen. Voltak, akik inkább a faházak előtti, hűs lombok árnyékában, bensőséges légkörben beszélgettek.

Indulásunk reggelén úgy terveztük, hogy búcsúzóul még egy nagyot csobbanunk a medence tiszta, kék vizébe, azonban ezt a jóleső fáradtság, valamint az utazás előtti izgalom felülírta.

Összességében úgy érezzük lakóink visszajelzései alapján, hogy a néhány nap alatt mindenki meglelte a neki megfelelő szórakozási, pihenési, kikapcsolódási lehetőségeket, amit ez a gyógyvizes nyaralóhely elérhetővé, lehetővé tett.

Késő délelőtt indultunk vissza az Otthonba- élményeinkkel eltelten.

 

Köszönjük a nyaralást, a lehetőséget- várva máris a következő évit!