KREATÍV KARANTÉN

Szőke-Szabó Mónika intézményvezető - ISZI Központ2021-07-04

 

Ezzel a találó címmel hirdetett pályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma felkérésére a Fogyatékosságügyi-és Szociálpolitikai Központ Közhasznú Nonprofit Kft. Herczegh Anita asszony fővédnökségével.

Valóban kreativitást igényelt a szociális intézményekben élőktől és dolgozóktól nap, mint nap az, hogy a veszélyhelyzet miatt meghirdetett kijárási-és látogatási tilalom idején az intézményekben élőket hogyan foglalkoztassuk, hogyan nyugtassuk meg és hogyan oldjuk meg a kapcsolattartásokat a családdal, rokonokkal, ismerősökkel.

Szerencsére mindenki nagyon fegyelmezetten viselte a - sokáig intézményeinket elkerülő fertőzés okozta – nehézségeket, bizonytalanságokat, ill. tartotta be az újonnan kialakított pandémiás szabályokat.

Rengeteg intézményen belüli és udvaron megtartható programot, foglalkozást szerveztek a Kollégák, így gyakorlatilag az élet a falakon belül mondhatni pezsgőbb volt, mint valaha!

Ezáltal mi, dolgozók is kicsit feledtük a járványhelyzet viszontagságait.

A pályázatra egy videót készített a pszichiátriai betegek otthona egy maroknyi, de harcias csapata, akik biztosak voltak már februárban is – amikor a videó készült -, hogy legyőzzük a vírust!

Az eredményhirdetésre június 22-én került sor.

Mint kiderült, rengeteg pályázat érkezett. Ugyan nem értünk el helyezést, de az „Esztergomi Vírusirtók” csapata harcias kisfilmjét sokadszor is lelkesedéssel nézem meg.

Gratulálok a felkészítő - Vermes Anna és Bujdos Béla - Kollégáknak, és a csapatnak!

Továbbá köszönetet mondok valamennyi védekezésben részt vevő Kollégámnak az áldozatos munkájáért!