Farsangi Mulatság

Bujdos Béla szociális munkatárs - Pszichiátriai Betegek Otthona2021-03-10

Lakóinkkal ebben az esztendőben is farsangi jelmezes-táncos mulatságot szerveztünk az intézmény ebédlőjében. A Farsang ünnepe idén a járvány helyzet miatt igencsak kitolódott. Jobbnak láttuk, ha megvárjuk ellátottjaink nagy részének beoltását és az utána lévő esetleges tüneti időt. A szociális,terápiás munkatársak a rendezvény előtti időszakban az intézmény dekorációjával, ill. a lakókkal közösen készített látványos, színes maszkokkal jelezték az évi ünnepkör új szakaszát (átcsúszva, az említett okok miatt a következőbe is, a „bőjtibe”).

Jelmezarzenálunkból lakóink válogathattak már a mulatság előtti napokban is. A délután kezdődő bálon a jelmezükhöz kapcsolódó zenére mutathatták be külön-külön magukat a beöltözöttek. Ráadásul mindenki egy kis bíztatás után vállalkozott egy rövidebb mozgásos–táncos egyéni-páros produkcióra is.

Reményeink szerint legtöbb beöltözött lakónk, ha csak pár percre is azzá válhatott akivé/amivé szeretett volna…

A „belépőket” követő táncos mulatságon minden résztvevő önfeledten szórakozhatott. A bál hagyományosan megtartott „táncversenyén” most is több pár próbálta ki „parkett ördögi képességeit”.

Eltekintettünk helyezések szerinti díjazástól, helyette minden vállalkozó kedvű táncost egyformán díjaztunk. Lakóink visszajelzései megerősítettek minket abban, hogy egy igazán felszabadult hangulatú táncos mulatsággal engedtük el a farsang farkát. Ideje volt…

„Vízkereszttől
negyven napig
Mulatoznánk pirkadatig!
Farsang faggyal érkezett,
Tánccal temettük a telet…”

Bujdos Béla

szociális munkatárs