Az Oltás napjairól, röviden

Tácsik Magdolna telephely vezető - Pszichiátriai Betegek Otthona2021-03-09

Intézményünkben 2 időpontban zajlott a covid-19 vírus elleni védekezés egyik formája, maga az oltás. A koronavírus elleni védettség kialakulásához 2 oltásra van szükség. A vakcinát 21 napos különbséggel kapták meg ellátottjaink.

A mentálhigienes kollegáink részéről még a védőoltások beadása előtt, kiscsoportos foglalkozások keretében ismertetésre került az oltás fontossága, beadásának menete, az oltási reakciók kialakulásának lehetőségei.

Az Otthonba az esztergomi Vaszary Kolos kórházból érkezett oltócsoport. Az oltócsoport tagjai mindkét alkalommal jó hangulatban, időben érkeztek meg. Sokan közülük még nem jártak intézményünkben és meglepetésüket fejezték ki, hogy mennyire szép és milyen rendezett körülmények között élnek az itt lakók.

Hamar kialakítottuk az oltás körülményeit és menetrendjét. Tekintve, hogy az egyik orvos az intézmény pszichiátere, lakóink rögtön ismerős arccal találkoztak, így a hangulat is oldottabbá vált, ráadásul az oltást követően minden oltott egy szem szaloncukrot kapott először és a második oltást követően pedig egy Raffaello golyót. Természetesen nagy örömmel fogadták az édes meglepetést!

A oltott dolgozók is meglepődve fogadták el az ajándékba kapott édességet. Kedves gesztus volt - köszönjük!

Nagyon jó volt rég nem látott régi kollegákkal találkozni, valamint új kollegákat megismerni - jól ment a közös munka. Megkockáztatom, hogy a második alkalommal már szinte rutinosan tettük a dolgunkat- együtt! Öröm az ilyen team-munka!

Köszönjük az Oltócsoport munkáját- a lakók és az itt dolgozók nevében is!

Természetesen a régi jó magyar hagyományt sem feledve, munkájukat megköszönve, megvendégeltük az oltócsoport tagjait egy kis süteménnyel, kávéval - gyümölcslével. Megbeszéltük, hogy amint idejük és munkájuk engedi, visszavárjuk Őket az Otthonba és bemutatjuk magát az intézményt számukra, hiszen nem ismerik. Ígéretet kaptunk, hogy visszatérnek hozzánk.

Utolsóként ugyan, de nem feledve!

- köszönöm az ápoló-gondozó csoport példamutató előkészítő- és utómunkáját, valamint, hogy ennyire pontosan, szervezetten zajlott mindkét oltási nap!

- köszönöm a 2 fő mentálhigienes kollegának, hogy munkájukkal segítették az ápoló-gondozók munkáját az oltási napokon!

- köszönöm, hogy takarító team tagjai közül is önként bejöttek, hogy minden rendben legyen aznap is a Házban.

- köszönöm a konyhásoknak is a finom meglepetés süteményeket, melyeket elővarázsoltak az oltócsoport tagjai számára!

 

Jó volt mindkét oltási napon „PBO-snak” lenni, szó nélkül, gyakorlottan tette a dolgát mindenki, a közös cél érdekében. Mintha már történt volna ilyen összehangolt munka a kórháziakkal, pedig ezek a napok voltak az elsők.

 

„Ha összejövünk, az a kezdet,

ha összetartunk, az a haladás,

ha összefogunk, az a siker.”

(Henry Ford)

 

Tácsik Magdolna

telephelyvezető