Újabb szakképzett szakemberekkel gazdagodtunk!

Szőke-Szabó Mónika intézményvezető - ISZI Központ2021-02-22

2021. február 18-án az ESZC Géza Fejedelem Technikum és Szakképző Iskola által 2019. februárban, keresztfélévvel indított csoport sikeres vizsgát tett, szociális gondozó és ápolók lettek.
A felnőtt tanulók mindegyike már a szakterületen dolgozott, munka és család mellett szerezték meg bizonyítványukat.
Örömömre szolgál, hogy a 13 végzett tanulóból 5 fő a KEM ISZI dolgozója, további 4 fő intézményünkben végezte a gyakorlatot.
Sajnos a gyakorlati vizsga a járványügyi helyzet miatt az iskola demonstrációs termében zajlott, de így is számot tudtak adni tudásukról.
Mind a szóbeli, mind a gyakorlati vizsgán felkészültségről adtak bizonyságot, melyet oktatóként magam is megtapasztaltam a két év során.
Hamarosan, májusban további 3 fő munkatársunk szerez szakképesítést, akik az alapszolgáltatásban, házi gondozóként dolgoznak, és természetesen intézményi gyakorlatukat is nálunk végzik.
És itt még nem ért véget a szakképzések sora, ugyanis szeptemberben 3 fő kezdte meg tanulmányait - ugyan már az új iskolarendszer szerint - a szociális gondozó és ápoló szakma elsajátításáért.
Az első modulvizsgáikat sikeresen teljesítették és nagyon elégedettek az oktatók Kollégáinkkal.
Nem utolsó sorban pedig újabb 10 fő részvételével indult útjára 2020. decemberében a Nő az Esély projekt, ahol mind a 10 fő intézményeinkben dolgozik, és a KEM ISZI Szent Rita Fogyatékosok Otthona adja most a számukra a képzés helyszínét.
Reméljük, Ők is megszeretik ezt a szakmát és a sikeres vizsga után intézményink dolgozói lesznek.
Tehát az idei évben, ill. a közeljövőben várhatóan összesen 21 fő szakképzett Kollégával büszkélkedhetünk.

Mindenkinek sok sikert kívánok a szakmai életében!

Szőke – Szabó Mónika
intézményvezető