Nő az Esély projekt

Szőke-Szabó Mónika intézményvezető - ISZI Központ2020-08-03

Nő az Esély projekt

Intézményünkben 2018. március 2-án indult el 15 fő részvételével az EFOP 1.1.2.-16. Nő az esély képzés és foglalkoztatás c. projekt.

A program célja, hogy országosan 900 fő kapjon szakképesítést és foglalkoztatást a program révén.

Mindhárom nagy létszámú intézményünkben - KEM ISZI Pszichiátriai Betegek Otthona, KEM ISZI Fogyatékosok Otthona, KEM ISZI Szent Rita Fogyatékosok Otthona – 5-5-5 fő kezdte meg a kiválasztási folyamat után a munkavégzést a projekt finanszírozásával.

Munkájukat, beilleszkedésüket a dolgozók közük kiválasztott intézményi mentorok, továbbá a prjektmenedzsment részéről foglalkoztatási koordinátor, instruktor segítette.

A létszám időközben többször változott, végül 10 főben maximalizálódott.

A tanulmányaikat 2020. márciusában fejezték be, június 24-én írásbeli, 29-én gyakorlati és szóbeli sikeres vizsgát tett mind a 10 fő, és megszerezték a szociális gondozó és ápoló képesítést.

 

A VIZSGA PILLANATAI

A vizsgáról az 1-5. kép mutat betekintést.

 

ÜNNEPÉLYES BIZONYÍTVÁNY OSZTÁS - KISKUNHALAS

Az ünnepélyes bizonyítványosztásra 2020. július 30-án, Kiskunhalason került sor, ahol is Sztojka Attila a TEF főigazgatója, Szűcs Csaba Kiskunhalas Alpolgármestere, Langerné Victor Katalin, a Belügyminisztérium társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára is köszöntötte 3 megye –Bács –Kiskun, Csongrád és Komárom – Esztergom megye résztvevőit.

Intézményvezetőként Bari József, a Bács – Kiskun Megyei Integrált Szociális Intézmény vezetője és jómagam is bemutathattam a projekt megvalósulását, valamint a végzett – immáron – Kollégák is beszámolhattak arról, mit adott számukra a projekt.

Intézményünket Karniczkiné Péter Katalin képviselte, aki kiemelte, hogy egy nagyon jó baráti közösséget is kapott, hisz a program során összekovácsolódott a kis csapat.

Nagy örömömre szolgál, hogy többen is úgy érzik, hogy valóban ezt a hivatást szeretnék gyakorolni és mindezt változatlanul a mi intézményeinkben!!

Természetesen köszönet illeti a telephely vezetőket, vezető ápolókat, a Kollégákat, a családtagokat, akik a két éves, akadályokkal is megterhelt úton végig támogatásukat adták!

Külön köszönet illeti meg Köves Márta szakmai vezetőt és Sztojka – Bihari Gusztáv foglalkoztatási referenset, akik mindenben segítségünkre voltak! A projekt ezzel nem ért véget, további egy év továbbfoglalkoztatási kötelezettségünk van, de már most mind a 10 fő határozatlan idejű közalkalmazotti kinevezést kapott.

SZÍVBŐL GRATULÁLOK VALAMENNYI KEDVES ÚJ KOLLÉGÁMNAK!