Pogácsaverseny

Anna - Glatz Gyula Idősek Klubja2019-03-29

A települések és intézmények életében is nagyon fontosak a közösségek építését, összetartozását erősítő rendezvények, programok.

A Féja Géza Közösségi Ház 2019. márciusában rendezte meg 21. alkalommal borminősítését, a Glatz Gyula Idősek Klubja pedig 10. alkalommal pogácsasütő versenyét. Idén 14 féle hagyományos és modern pogácsa érkezett elsősorban klubtagoktól.

A zsűri tagjai Szőke - Szabó Mónika, a KEM ISZI intézményvezetője, Oroszné Tilk Margit, a Szent Rita Otthon nyugdíjas szakácsnője, Szexerné Monori Ágnes, a PBO konyhájának vezetője, és Mesterné Dankó Anna nappali ellátás vezető voltak.

Az értékelés az elkészült mű küllemére, ízére, a készítő kreativitására is irányult. A zsűri tagjai valóban nehéz helyzetben voltak,mert a pályaművek többsége ízletes és mutatós is volt.

Az első helyezést Csapó Károlyné hagyományosnak nem nevezhető sajtos- pritamin paprikás, mascarpone krémes töltött pogácsája nyerte, a második helyezést Raduka László sajtos-sonkás tojáskrémmel töltött leveles pogácsája kapta, míg a harmadik helyen Mónos Istvánné medvehagymás pogácsája végzett. Pecuch Istvánné és Goldner Rudolfné különdíjat kapott, valamint Stipitsné Petró Gabriella és Göncz Erzsébet emléklapot kaptak. Valamennyi résztvevő a kézimunka szakkör vezetője által készített kézműves ajándékot kapott, szépséges táskák, kötények, tojástartók leltek gazdára.

A bor- és pogácsaverseny az asztalok mellett is jól megfért egymással, az eredményhirdetés után a résztvevők beszélgetéssel, tapasztalatcserével jókedvűen múlatták az időt. A bortermelők díjazott nedűjükkel, a sütők pedig pogácsájukkal kínálták egymást.

Nagy szükség van az efféle alkalmakra, hiszen a hagyományok ápolása legeredményesebben terített asztalok mellett valósulhat meg.