Hittan tábor

Szabó Krisztina telephelyvezető - Szent Rita Otthon2019-09-06

A KEM ISZI ez alkalommal 3 napos ökumenikus hittan tábort szervezett az intézmények lakói számára. A tábor programjaiért, illetve a helyszínek és az eszközök biztosításáért minden alkalommal másik intézmény felelt.

Az utolsó nap megrendezése a Szent Rita Otthonra esett. Mind a szervezésben, mind a programok kitalálásában, mind a lebonyolításban az intézmény hitoktatója, Maczej Györgyi segédkezett. A tábor helyszínéül a programok részére a Belvárosi Plébánia gyönyörű kertje, az ebédhez pedig a nagy terme lett kiválasztva. A nap a kápolnában, Gábor Atya által tartott katolikus Szentmisével lett megnyitva, majd a kertben folytatódott a Tékozló fiú történetével, amely az aznapi foglalkozások alapjaként szolgált.

A programokat igyekeztünk mind színesebbé, mind változatosabbá varázsolni. Készültünk vetélkedővel, kirakóssal, társasjátékkal és képeslapkészítéssel is. Ezek között programként szerepelt a gitárral kísért egyházi dalok éneklése, illetve Maczej Györgyi férje által tartott liturgikus tánc betanulása, majd eltáncolása is. A napot hálaadással zártuk, illetve a résztvevőknek túrórudival és gyümölcslével kedveskedtünk.

Szerencsére az idő kedvezett a kinti programoknak, így szinte semmi nem állt annak útjában, hogy mind a vendégek, mind saját lakóink jól érezzék magukat, ismerkedjenek, esetleg új barátokat szerezzenek.