Nálunk járt a hirschbergi Télapó!

Szőke-Szabó Mónika - ISZI Központ2015-12-14

 Az immár közel 10 éve tartó baráti kapcsolatot ápolva az idei évben is eljött a két idősek otthonába Pilismarót község testvérvárosának lelkes csapata, akik apró ajándékokkal, és a már elmaradhatatlan vattacukorral kedveskedtek lakóinknak és a szolgálatot teljesítő dolgozóknak. A német karitászon keresztül most ágyneműket is adományoztak az Esthajnal Időskorúak otthonának.

 

2008-ban az Esthajnal Időskorúak Otthona és a tatabányai Mentálhigiénés és Rehabilitációs Otthon lakóival közösen egy hetes csereüdülésen vettünk részt, melynek megszervezésében nagy segítségünkre volt a magyarul is nagyon jól beszélő Ute Andrea Hope.

Ezen a felejthetetlen úton részt vevő szépkorú lakóink bizony már akkor is 80. életévük körül jártak, és ennyi év távlatában ma is szívmelengetőek számukra is ezek a találkozások!

Korábban pedig akkreditált szakmai tanulmányutat szervezhettünk közösen 45 fő szociális szakember számára, amikor is a német ellátórendszerrel ismerkedhettünk meg, ill. az akkor még hazánkban kezdetleges szociális foglalkoztatás széles körű lehetőségeire csodálkozhattunk rá.

Ezért hát nagyon hálásak vagyunk ennek a kedves téli hagyománynak, és ahogy a fotókon látható, nem mindennapi öltözékben jelenik meg Nálunk évek óta Nicholaus!!

Így hát egy kis köszöntő kedves Barátainknak:

„Die Adventzeit ist ein ZEIT,

in der man sich ZEIT nehmen sollte,

darüber nachzudenken,

wofür es sich lohnt,

sich ZEIT zu nehmen.”

Gurdun Kropp

 

Wir wünschen Euch eine besinnliche Adventzeit, schöne Feiertage und ein Prosit 2016!