Tisztelet napja a Glatz Gyula Idősek Klubjában

Szabó Mónika - Glatz Gyula Idősek Klubja2018-10-25

A Féja Géza Közösségi Ház felújítása miatt ebben az évben a Pszichiátriai Betegek Otthona adott helyet a KEM ISZI Glatz Gyula Idősek Klubja, a közösségi ház, valamint az esztergomi részönkormányzat Tisztelet napi rendezvényének október 25-én.

A rendezvényen részt vett és köszöntőt mondott Süttő Erika, a Szociális és  Gyermekvédelmi Főigazgatóság Komárom-Esztergom Megyei Kirendeltségének igazgatója. Jelen voltak: Szőke - Szabó Mónika, a Komárom – Esztergom megyei Integrált Szociális Intézmény intézményvezetője, Tácsik Magdolna, a KEM ISZI Pszichiátriai Betegek Otthona  telephely vezetője, a KEM ISZI Fogyatékosok Otthona lakói és kísérőik, Tóth Tamás és Sztojka Lajos önkormányzati képviselők, valamint a klub dolgozói.

A rendezvényen a 40 meghívott klubtagból 29-en vettek részt, ami azért is volt nagy öröm számunkra, mert több tagunk mozgásában korlátozott, s a helyszín is ismeretlen volt sokak számára.

Mesterné Dankó Anna, a KEM ISZI Glatz Gyula idősek Klubja vezetője köszöntötte a megjelenteket.

A köszöntő után a Sárisápi Kristály mazsorett csoport produkciójával folytatódott a program. Mindig nagy siker a legifjabbak és az idősek találkozása, így volt ez jelen esetben is, nagy örömmel fogadták tagjaink a pöttöm kislányokból és nagyobb lánykákból álló szereplők műsorát.

Ezt követően Süttő Erika barátságos hangulatú köszöntője hangzott el.

A KEM ISZI Fogyatékosok Otthonából (Tokodaltáró) érkező vendégek köszöntötték énekkel és verssel az időseket. A Múlnak a gyermekévek című dal hangzott el, valamint Baskó Mária : Jó tanács című versét mondta el Szabó Emőke. A fogyatékosok otthona lakói sok-sok gyönyörűen kifestett saját készítésű hűtőmágnessel is megajándékozták a klubtagokat.

Tóth Tamás és Sztojka Lajos önkormányzati képviselők az idősek klubja és a részönkormányzat , illetve a közösségi ház közötti együttműködés fontosságát emelte ki, az immáron negyedik alkalommal megrendezett Tisztelet napja rendezvény kapcsán.

Klubtagjaink közül hárman verset mondtak, valamint az idősek imája is elhangzott. Tagjaink arról beszéltek versben, mit érez az idősödő ember, miért szép, ugyanakkor miért nehéz az öregség. Meglepetésként a nyugdíjasok indulóját is eldalolták.

Végül pedig Jenei Szilveszter dalszerző és Nagy Judit, az énekkar vezetője egy hat dalból álló dalcsokrot nyújtott át a résztvevőknek.

Ezt követte a vendéglátás, melyet a részönkormányzat és a Féja Géza Közösségi Ház biztosított klubtagjaiknak - melyet a KEM ISZI konyhai dolgozói készítettek és tálaltak fel - minden igényt kielégítő volt. s Meleg vacsora és sütemény is volt a terítéken. Tagjaink jókedvűen, élményekkel telve távoztak. Mindannyiunk számára kellemes együttlétet jelentett ez a délután.