Kaleidoszkóp Ház filmklub

Tacsik Magdolna - Pszichiátriai Betegek Otthona2018-01-11

Az esztergomi Kaleidoszkóp Ház induló  filmklubjának  első vetítésén voltunk 4 lakónkkal.

A 2018 januárjában kezdődő "Fényklub" célja volt, hogy az ünnepeket követő és a derűs tavaszt megelőző három sötét, hideg hónapban menedéket nyújtson a szürke, borongós télben az esztergomiak (és környékbeliek) életkedvének. A meghívott előadók egy-egy általuk választott, "családi" kategóriás, széles körben befogadható filmet mutattak be azok vetítése előtt. A kategórián, és a "szívmelengető" hívószón kívül más megkötés nem volt az általuk ajánlott film kiválasztásához,

Az első bemutatott film az Ibrahim úr és a Korán virágai című francia-török filmdráma volt Omar Sharif főszereplésével. A film egy párizsi zsidó kisfiú és egy öreg muzulmán fűszeres furcsa barátságát mutatja be.

A teltházas rendezvény Takács Krisztina, párkányi tanárnő felvezetőjével kezdődött, majd a vetítést követően a résztvevők megvitatták a látottakat. Már az első alkalom után is élénk társalgás folyt a film kapcsán. Az egymással ellentétes vélemények is jól megfértek egymás mellett. Lakóink közül is páran bátran vállalták a másokkal nem feltétlenül egyező gondolataikat, érzéseiket.