Komáromban nyaraltunk!

Tacsik Magdolna - Pszichiátriai Betegek Otthona2018-07-20

A Szociális - És Gyermekvédelmi Főigazgatóság nagyszerű lehetőséget kínált számunkra. 2018. Július 20 és 27 között nyaralhattunk Komáromban az intézmény lakóival.  Két turnusban vettük birtokba az otthonos, jól felszerelt apartmanokat, amik ráadásul még a gyógyfürdő területén vannak. Első körben két szülő is velünk tartott a gyermekével együtt. 

2018-as év a családok éve, emellett intézményünk számára is fontos, hogy lakóink családi kapcsolata ne szakadjon meg az intézménybe költözés után, így ez a nyaralás lehetővé tette azt, hogy betegeink szinte családi körben felhőtlenül élvezzék a nyaralást.  Hálásak vagyunk az Aranykéz Alapítványnak is, akik jelentős összegű költőpénzzel, a szállás díjának teljes mértékű térítésével gondoskodtak a gondolatlan kikapcsolódásról.  Már maga a fürdő, az élmény és gyógyvizes medencéjével egész napos időtöltést tesz lehetővé, de mi délelőttönként közösen kellemes sétákat tettünk a környéken, meglátogattuk a közelünkben fekvő nevezetesebb helyeket, és természetesen a cukrászdákat sem hagytuk ki.

A fárasztó séta után nagyon jól esett a finom ebéd, és egy kis pihenés, de utána célba vettük a strandot, ahol a csúszdát is örömmel próbálták ki lakóink. A Komáromban töltött egy hét alatt elmentünk étterembe, ahol korlátlanul ehették a finomabbnál finomabb ételeket és több cukrászdában végig kóstolhatták a fagylalt és süteménykínálatot. Hatalmas élmény volt a mozilátogatós, ahol végig izgulhattak egy kellemes akciófilmet. Nagy szerencsénk volt, hisz ott tartózkodásunk alatt még egy koncertbe is belecsöppentünk a strandon.  Minden lakó elégedetten, és mosollyal az arcán búcsúzott Komáromtól, és izgatottan várják a következő nyarat.