Állatkertben jártunk

Tacsik Magdolna - Pszichiátriai Betegek Otthona2018-10-07

Az otthonunk lakói csodás lehetőséget kaptak, nagyon kedvezményes áron látogatást tehettünk a Fővárosi Állatkertben.  Jókedvűen indult a kiválasztott lakók hete, hétfőn reggel 8 órakor csapatunkkal elindultunk Budapest felé.

Már az egy órás autókázás is vidám hangulatban zajlott, hiszen mindenki nagyon izgatott volt.  Az időjárás borongós volt, de megérkezésünk után lassan kisütött a nap, így szerencsére, kellemes időnk volt felfedezni az állatkert csodáit.  Az állatkert hatalmas, ahogy beléptünk, azt se tudtuk hirtelen merre induljunk. Végül abban maradtunk, hogy a teknősökkel teli tó partján leülünk tízóraizni, és csak utána vágunk neki az állatkerti kalandnak.

Nevetve tapsolták végig a 11 órakor kezdődő fóka showt és elképedve nézték a hatalmas orrszavúakat, az elefántokat, jegesmedvét, a kígyókat. A Madagaszkár házban elképedve nézték a lábuknál szabadon rohangáló makikat.  Hatalmas élmény volt olyan állatokat látni, amiket lakóink még csak képen vagy tévében láthattak, és kacagva, de félénken etethettek tevét a kezükből.

Négy felejthetetlen órát töltöttünk el az állatkertben, de azért még egy finom fagylaltra maradt egy kis energiánk. A hazaút már nagyon csendesen telt, hiszen a lakók nagy része elaludt és már csak otthon előtt leparkolva ébredtek fel.