2017 december

Mentál csoport - Szent Rita Otthon2018-05-10

2017. 12. 04-én Adventi Gyertyagyújtást tartottunk  a Szent Rita Fogyatékosok Otthonának Kápolnájában.

Réfalvi Julika református lelkésznő és László atya tolmácsolásában valóban megélhettük a várakozás, az elcsendesedés pillanatait. Rohanó világunkban, a hétköznapok, a tennivalók sűrűjében kaptunk néhány percet, amit a kollégáink és lakóink körében töltöttünk és magunkra figyelve átélhettünk az Advent lényegét.
Csatlakoztak hozzánk ismét az Örömsüti csoport tagjai, akik a műsor végén megvendégelték lakóinkat a finomabbnál finomabb házi süteményekkel.
A csoport tevékenysége, hogy saját készítésű süteményekkel ajándékoznak meg intézményeket és rászorulókat. Átadásaik alapvetően ünnepek köré köthetőek.
Mottójuk: “Az ajándékozó bővelkedik, és aki másokat felüdít, maga is felüdül.”
Köszönjük mindannyiuknak, hogy együtt töltötték velünk ezt a napot és megajándékoztak minket a BÉKE, a HIT, a REMÉNY és a SZERETET lángjával.

 

2017.12.06. Mikulás

Idén nem a Mikulás járta végig a csoportszobákat, hanem a lakók a tornateremben közösen várták érkezését. A Mikulás egyesével szólította magához a lakókat és egy pár szó kíséretében átadta a csomagokat.

 

2017.12.20. Karácsonyi Műsor

Délután 15 órakor tartottuk a minden évben megrendezésre kerülő karácsonyi műsorunkat. Ünnepségünkre különleges betlehemezéssel készült Lúcia nővér a Teleház diákjaival. Az előadáson elhangzó énekekbe a lakók is bekapcsolódtak. Az ünnepség után a csoportszobákban mindenki megkapta a személyre szóló ajándékát.