2018 első féléve

Mentál csoport - Szent Rita Otthon2018-05-11

2018. február 7. Farsang

Farsang - A vigadalom és a bolondozás ideje!

A vízkereszttől hamvazószerdáig, a nagyböjt első napjáig tartó Farsang, a vidám összejövetelek, bálok időszaka.

Itt a Farsang, állt a Szent Ritában is a bál. A zenét Dudó bohóc szolgáltatta, aki muzsikájával fergeteges hangulatot varázsolt a tornaterembe. A lakók új jelmezeikben nagyon jól érezték magukat. A bál vidám hangulatban telt. 2,5 órás mulatság után fáradtan ültek le délben az asztalhoz elfogyasztani a várva várt farsangi fánkot.

2018. február 27. Sport nap (Komárom)

Meghívást kaptunk erre a sporteseményre. Sajnos lakóink állapota miatt csak nézőként tudtunk részt venni.
Meglepetésünkre egy régi, kedves napközisünk tagja volt az egyik résztvevő csapatnak, így már egyértelmű volt, hogy kinek szurkoljunk.
Zárásképpen meghívást kaptunk egy finom ebédre.

Montágh szakmai napok

2018. március 20-án részt vettünk az intézmény EFOP-3.1.6-16- A köznevelés esélyteremtő szerepének erősítése című pályázat keretében tartott előadásokon. Délelőtt a játék szerepét, annak alkalmazási lehetőségeit mutatták be. Délután Velenczei Melinda és Cserna Mária mutatta be a fejlesztő csoportban zajló munkát. Ezt követően Pécsi Rita beszélt az építő kritikáról.

2018. április 05-én Öltözz kékbe! Autizmus napon vettünk részt. Érdekes előadások után megtekintettük a gyermekek műsorát és a „Mi világunk” rajzkiállítást.

2018. március 28. Húsvétolás

Húsvétkor már reggel meghozta a nyuszi a csomagokat. A jó idő lehetővé tette a tojáskeresést az udvaron. Minden csoport külön-külön ment ki a nagyudvarra és lelkesen keresgélte az elrejtett tojásokat. A húsvéti hetünket biztosan nagyon élvezték, hiszen azóta is azt kérdezgetik, hogy: „Mikor lesz megint Húsvét?”

2018. április 29. Tata sorverseny

Meghívást kaptunk erre a sporteseményre. Sajnos lakóink állapota miatt csak nézőként tudtunk részt venni.
A sorversenyt lakóink végig szurkolták. Nagyon izgalmas és szoros volt a küzdelem a csapatok között.
Utána átmentünk a McDonald’s-be Happy Meal menüt kértünk lakóink számára, a benne talált játéknak nagyon örültek. Fáradtan tértünk haza.

2018. április 26. Tata Bábos találkozó

Meghívást kaptunk a tatai Báb és színelőadás találkozóra.
Előadtuk a Nagy HOHOHO horgásztól a Holló és a hal című mesét.
A színdarabot az otthon mentálhigiénés munkatársai és a nappali ellátást biztosító kollégák rendezték meg. A színmű ötletét a Holló és a Róka című mese ihlette meg. Az otthon lakói, mint élő bábok szerepelnek a darabban.
Pikanto étteremben ebédeltünk, játék a játszótéren. Zárásképp a Dunaalmás-i fagyizónál megálltunk nasizni.