Kaskantyú - búcsú

Vodicsákné R. Ildikó - telephelyvezető - Pszichiátriai Betegek Otthona2017-08-04

SZENVEDÉLYBETEGK ÉS FOGYATÉKOSSÁGGAL ÉLŐK ORSZÁGOS BÚCSÚJA - KASKANTYÚ

A Szociális és gyermekvédelmi Főigazgatóság fenntartásában működő kaskantyúi „Harmónia” Integrált Szociális Intézmény, a Fogolykiváltó Boldogasszony Egyházközség és Kaskantyú Község Önkormányzata együttműködésében 2017. augusztus 4-én Kaskantyún rendezték meg a Szenvedélybetegek és Fogyatékossággal élők Országos Búcsúját, amelyre intézményünk is meghívást kapott és örömmel fogadtunk. A KEM ISZI más telephelyein élő lakókkal közösen indultunk útnak a rekkenő hőségben légkondicionált autóbusszal Kaskantyúra.

Odaérkezve azonnal bekapcsolódtunk a Búcsú forgatagába. Lakóinknak nagyon tetszett a Harcászati kiállítás keretében ott lévő harckocsi, amelyre többen felmásztak és úgy fényképezkedtek.

Hölgylakóink a vásári sokadalomban nézelődtek inkább. A különböző intézmények által kiállított, eladásra szánt általuk készített tárgyakat mustrálgatták. Mindenki szájíze szerint választhatott, hogy mit szeretne ebédelni, mindkét fogás ízletes volt. A kávéra várva néhányan táncra is perdültek, hogy imígyen mulassák az időt. Örömmel vették a hűsítő közös fagylaltozást is.

A délutánba még belefért az ünnepi műsor egy részének megtekintése is. Késő délután indult haza a búcsút megjárt, fáradt közösség. Lakóink még napok múltán is örömmel idézték fel az ott látottakat-hallottakat és az utazás kalandjait.