Komáromi üdülés

Vodicsákné R. Ildikó - telephelyvezető - Pszichiátriai Betegek Otthona2017-07-24

Idén nyáron a főszezonban, 2017. július 24-28-ig Komáromban, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság által fenntartott üdülőben vakációztak ellátottjaink és két kísérőjük.
Már hetekkel a nyaralás előtt készültek az üdülésre: spórolgatták kis pénzecskéjüket, tervezgették hogyan és mivel töltik majd el a pihenésre szánt idejüket és több lehetőséget is felvázoltak a néhány napra.
Sajnos az időjárás nem volt igazán kegyes a nyaralókhoz azon a héten, de kedvüket nem szegte azért az esős idő sem.
Kirándulást szerveztek a határ túloldalára, a felvidéki Komárno-ba, ahol megtekintették az Európa-udvar épületegyüttesét, sétálgattak, kirakatokat nézegettek és jót fagylaltoztak. Sok időt töltöttek a komáromi termálfürdőben is, melynek kiváló hatású gyógyvize jót tett ízületeiknek, reumás jellegű problémáiknak is.
A közös étkezések előtt az előkészületekből is kivették a részüket lakóink. Főztek például: lecsót, paprikás krumplit, volt sült kolbász virslivel, valamint paprikás tojás. Jókat dinnyéztek, palacsintáztak és fagylaltoztak is.
Nagyon élvezték a lakók, hogy étteremben ebédelhettek és kétféle menüből választhattak kedvük szerint.

A sportolás sem maradt el, hiszen futballoztak, tollaslabdáztak és egyéb labdajátékokat is játszottak, egyszóval tartalmasan múltak az ott töltött napok. Gondoltak az otthon maradottakra is, figyelmességből egy üdvözlő képeslapot küldtek haza, melyet minden nyaraló a kézjegyével látott el.

Mindannyiuk közös véleménye, hogy szeretnének visszalátogatni a jövőben is a komáromi üdülőbe.

Ezúton is köszönjük a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóságnak, hogy ilyen remek lehetőséget biztosít évről-évre az ellátottak részére!