Te Szedd!

Vodicsákné R. Ildikó - telephelyvezető - Pszichiátriai Betegek Otthona2017-09-15

Egy közösségi oldalon olvastuk a következő felhívást:
„Te Szedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért!”

Ismertettük lakóinkkal az akció lényegét, fontosságát, hogy most Ők is tudnak tenni valami önkéntes jó dolgot környezetükért.
Sokan megértették a fő célt, így a kijelölt napon /szeptember 15-én/ a megbeszéltekhez híven, indulásra készen jelentkezett 16 lakó, valamint 6 kolléga. Az indulás előtt kiosztásra kerültek a kis zöld nyakbavaló kendők, amelyek az az önkéntes akció egységét jelképezték, majd elindultunk a tett színhelyére a lakókkal és kísérőkkel az általunk vállalt játszóteret takarítani. Az akciót szervező biztosított számunka gumikesztyűk és zsákokat. Párokat alkotva rögtön munkához is láttunk és lépésről-lépésre haladva megtisztult a játszótér és környéke. Serényen hajlongtunk, fürge kezekkel varázsoltuk tisztává a vállalt területet.
A jól végzett munka öröme mindegyikünk arcán ott ragyogott, amikor a munka végeztével magunk is láthattuk, hogy milyen más lett a sokak által használt közösségi hely. Néha elég egy ilyen felhívás is, hogy komolyabban vegyük azt, hogy tegyünk is valamit a környezetünkért, tágabb értelemben vett Földünkért, hiszen csak kölcsön kaptuk bolygónkat a jövő fiaitól-lányaitól. Vigyáznunk kell rá hát minden tőlünk telhető módon!