Tatai kirándulás

Vodicsákné R. Ildikó - telephelyvezető - Pszichiátriai Betegek Otthona2017-09-28

Kis közösségünk már régóta tervezett kirándulást Tatára, azonban halogatni kellett a rossz időjárás miatt, azonban szeptember 28-án mégiscsak sor kerülhetett a kirándulásra. Csapatunk 2 fővel bővült a nagy Házból, akik örömmel csatlakoztak hozzánk. Jó hangulatban vágtunk neki az újabb útnak, az általunk is megismerésre váró tatai várhoz, illetve egy nagy sétára az azt övező tópartra.
A várnál rögtönzött történelmi bemutatást, valamint egy színes történetet kaptunk Mátyás király udvaráról mentálhigiénés kísérőnktől.

Együtt képzeltük el, hogy milyen lehetett itt élni abban az időben, milyenek lehettek a lovagi játékok, vadászatok az itteni erdős rengetegben.
S honnan is tudhatta meg a király, hogy ez a hely itt milyen szép, hogy ide ilyen szép várat építsen? - tette fel a kérdést az egyik kiránduló. Sok időt töltöttünk a romok között sétálva, a bástyán állva néztük a tó tükrét és a rajta úszó vadkacsákat.
Aztán elindultunk a tó körüli gyalogúton.
Első állomásként egy szép kávézó teraszán leültünk megpihenni és megittunk egy-egy finom kávét lazításként. Élveztük a nap melegét, a jó időt és nem utolsósorban a szemet gyönyörködtető látványt.

Sétánk során szemügyre vettük a szép házakat, utat engedtünk az ott futó diákoknak, sportolóknak. Szemlátomást pezseg itt a sportélet.

Rengeteget viccelődtünk, nevettünk, igazi kellemes nap volt, szinte sajnáltuk, amikor be kellett szállnunk a gépkocsiba, mert úgy elrepült az idő, hogy szinte észre sem vettük.
Hazafelé már tervezgettük a következő kirándulás helyszínét.