Péliföld Örökzöld Egyesület, Péliföld Idősek Otthona intézményének bemutatása

Egyesületünk 2001 évi bejegyzése óta elsődleges célja a szociális tevékenység, családsegítés, idős korúak gondozása, hátrányos helyzetű csoportok társadalmi esélyegyenlőségének elősegítése. Az ország területén családi napközik és bölcsődék alapítása, működtetése, tevékenységének összefogása, szakmai felügyelete, intézményi hálózatos rendszerben való működtetése. 2004-től működtetjük a Péliföldi Idősek Otthonát, mely 50 fő (32 átlagos, 18 emelt férőhelyen) ápolásra-gondozásra szoruló idősnek nyújt ellátást. Az idősek ellátása mellett 2017-től működtetjük Törökbálinton a Mosoly Világ Bölcsődénket, ami 24 fős, 2 csoportban neveli a gyermekeket. Az idősotthoni ellátásra megnövekvő igények miatt Egyesületünk 2020-ban indította el Tarján településén a Sziget Idősek Otthonát, mely 50 férőhelyre kapott engedélyt. Mind három intézményünk teljes kapacitással működik.
Az Egyesület elnöke a bejegyzése óta Gabala Ferencné. Intézményeinkben indulásuk óta fenntartói feladatokat lát el és munkáltatói jogkört gyakorol. 2013-tól a Péliföldi Idősek Otthona, 2020-tól a Sziget Idősek Otthona intézményvezetője Forintosné Völgyi Eszter, mindkét intézményben koordinálja a munkatársakat és a szakmai feladatokat. A fenntartó és az intézményvezető szoros napi munkakapcsolata teszi gördülékennyé az intézmények minőségi feladatellátását.


Területi szakmatámogatás kapcsolattartója és munkacsoport tagja:

Gabala Ferencné Zsuzsa

Gabala Ferencné Zsuzsa vagyok, 1953-ban Lábatlanon születtem.
Két gyermekem és négy imádni való, nagyszerű unokám van. Gyermekkorom óta nagyon érdekelt az egészségügy, ezért már a gimnáziumot is egészségügyi szakon fejeztem be. A Fémmunkás Vállalatnál a munkaügyi osztályon dolgoztam, melyhez szükséges volt a felsőfokú munkaügyi végzetség megszerzése.
Ezt követően kerültem bele a szociálpolitikába, és a Módszertani Intézetnél végeztem el a szaktanfolyamot.
Munkásságom nem mindig fonódott szorosan az egészségügyhöz, sem a szociális szférához, de a tudás alapjait nagyban megkaptam.
1990-ben kezdtem az egyéni vállalkozásomat, mely szintén nem a szférához kapcsolódott, ahol üzletvezetői tanfolyamot elvégezve az étkeztetésben is szakmailag jártas lettem.
Ezen időkben sikerült ingatlant vásárolni Péliföldszentkereszten. A hatalmas terület és az ingatlan nagysága adta az ihletet, hogy létesítsünk belőle egy idősek otthonát.
2001-ben megalakult Egyesületünk, melynek elnöke és intézményünk fenntartója lettem. 2004-ben már fogadhattuk is első lakóinkat. Az indulásnál nagyon sok segítséget kaptam az akkori módszertantól, és a jogszabályok megismerésével, azok változásainak figyelemmel kísérésével, alkalmazásával sikerült egy jól működő emelt szintű intézményt létrehoznom.
A sikereket követően egy új kihívással álltam szemben amikor elindítottuk 2016-ban a két csoportos bölcsődénket Törökbálinton.
Az idős otthonokba a nagy várakozói igényekre tekintettel 2020-ban elindítottuk az új 50 férőhelyes idősek otthonát Tarján településen.
Jelenleg most bölcsődénk bővítése élvez elsődleges szerepet.
A mai napig mindhárom intézmény fenntartójaként dolgozom és szakmailag támogatom az intézmények vezetőit.

Gabala Ferencné Zsuzsa

Elérhetőségek:
gabala [kukac] pelifoldi-idosek-otthona [pont] hu, +36 30 931 7278