Gyereknapi programok

Molnárné V. Ágota - Szent Rita Otthon2016-07-04

Áprilisi mozizás

Április 19-én a Robinson Crusoe című animációs  filmet néztük meg 6 lakónkkal.  A Nyugati pályaudvarra ezúttal vonattal utaztunk fel.  Kis csapatunk nagyon élvezte a felfelé vezető utat. Ennél jobban márcsak a Westend City Center hatalmas épülete és csillogó kirakatai nyűgőzték le őket. A mozizás szuper volt,  a teremben szinte csak mi voltunk. A film után, a McDonald’s-ben vásárolt  ebédet  a vonaton fogyasztottuk el. Fáradtan, élményekben gazdagon tértünk délután vissza az intézetbe.

Gyereknap

Gyereknap alkalmából kisvonatozni vittük lakóinkat. Az indulás az intézmény elöl történt, így lehetőségünk nyílt arra, hogy lakóink többségét bevonjuk e nem  hétköznapi programba.  A beszállást követően fütyülve indult el a vonat, a lakók nagyokat kiabáltak örömükben. Útközben megtekinthettük nemcsak Esztergom városát, hanem Párkányt is. Mégis a legszebb  élményt  a hazafelé vezető úton, a hídon át, a Bazilika, illetve a Vár látványa nyújtotta. Az intézetbe visszatérve a lakókat  még egy gyereknapi meglepetés várta, fagylaltozás az udvaron.

Kirándulás Székesfehérvárra

Június 17-én, pénteken Velencére , a Víz-Vár Fesztiválra szerveztünk kirándulást. Sajnos a későn kezdődő programok miatt nem tudtunk részt venni rajta,de kis csapatunk nem esett kétségbe. Átmentünk Székesfehérvárra, ahol az Alba Plázában megnéztük az Alice Tükörországban című 3D-s filmet. Lakóinkat kivétel nélkül lenyűgőzte a film látványa. A mozi után megebédeltünk a KFC-ben. Ebéd után a fagyizás sem maradhatott el. Délután, 3 óra körül teli hassal és újabb élményekkel gazdagodva indultunk haza intézményünkbe.

Finomság a lakóknak

Lakóink közreműködésével többféle süteményt készítettünk el a tankonyhában:
Káposztás pogácsa, Brownie, Triplacsokis keksz, Csokis maffin, Megy dzsemm készítés, Megylekváros habos omlós