Őszi – téli programok az idősek klubjában

Mesterné Dankó Anna – nappali ellátás vezető - Glatz Gyula Idősek Klubja2024-01-18

Októberben megünnepeltük az Idősek világnapját. Ezek az alkalmaink évek óta úgy telnek, hogy fenntartónk ebéddel vendégeli meg ellátottainkat, ezt követően ünnepi műsor, zenés- táncos mulatság következik. Ezek a rendezvények mindig magas létszámmal zajlanak, nagyon népszerűek tagjaink körében.

Az adventi időszak bővelkedett programokban. Budapesten, a Margit-szigeten megnéztük a Lumina- park kiállítását, ami egy fény- és hangjáték által létrehozott varázslatos világ. A kiállítás témája Budapest 150 éves születésnapja volt. A kiállítás sötétedés után látogatható, így négy órakor vonatra szálltunk, s a szigetre közlekedő busz szinte a Palatinus strand bejáratánál tett le minket, s máris belecsöppentünk a csodába. Volt operett mező, konflis, Lánchíd, Országház installáció fényekkel megjelenítve. Amikor az ember ilyen csodába érkezik, elfelejti, hogy fáj a lába, hogy fáradt, mert a látvány annyira magával ragadja, hogy minden háttérbe szorul emellett a látvány mellett.

Ugyancsak az adventi időszakban volt betlehemes műsorunk, aminek keretében Dunaszigetről érkező fiatal, hagyományőrző csoport adott elő saját és társintézményeink ellátottainak karácsonyváró műsort. Nagy meglepetés volt a messziről érkező fiatalok nyitottsága, barátságossága, természetessége, bátorsága, s emellett ének tudása, citera játéka.

Az adventi kórustalálkozó és a karácsonyi műsor az időszak zárásaként nagyon szívet melengető volt.

A kórustalálkozón az idősek klubja kórusa mellett újra vendégünk volt a Capító gitárklub Hosszúperesztegről, a Kéttamás zenei formáció, a Jesz projekt, az Ikrek produkció. Varázslatos, bensőséges hangulatú este volt.