Őszi - téli programok a Glatz Gyula Idősek Klubjában

Mesterné Dankó Anna – nappali ellátás vezető - Glatz Gyula Idősek Klubja2023-01-17

A nyarat egy egész napos gödöllői kirándulással zártuk, amire immár hagyományosan a különbuszt fenntartónk biztosította. A kastélylátogatás idegenvezetővel történt, s rendkívül érdekes és tartalmas volt. A kastély, a lovarda és színház bejárása után a parkban időztünk, s pihentünk meg a rekkenő hőségben. Ezt követően városnézés, majd ebéd volt, a késő délutáni órákban érkeztünk vissza.

Október elsején, szombaton megtartottuk az Idősek Világnapját, ebéddel és édességgel vendégeltük meg tagjainkat. Meghívott vendégünk, Móringer Lajos bácsi mandolin muzsikával szórakoztatta tagjainkat. Ezt követte a legnépszerűbbnek számító szórakozás, az élőzenés buli egészen késő délutánig.

Ugyancsak októberben a Szent Rita Fogyatékosok Otthona társintézményünk meghívására részt vettünk az intézmény által szervezett szüreti felvonuláson, ahol az idősek klubja kórusa elénekelte a szüreti dalokból álló dalcsokrát. Ezt követően közös éneklés, vendéglátás következett. Tagjaink nagyon szívesen vesznek részt társintézményeinkkel közös rendezvényeken.

A tél folyamán két alkalommal jártunk a Fővárosi Nagycirkuszban. Jókai Mór novellája alapján készült a színházi és cirkuszi elemeket egyaránt tartalmazó Melyiket a kilenc közül című előadást néztük meg. Többen úgy állnak a cirkuszhoz, hogy az alapvetően gyerekeknek való, de senki nem bánta meg, aki eljött megnézni az előadást, sőt páratlan élményt jelentett mindannyiunknak. Második alkalommal fenntartónk, az Szgyf biztosította a jutalomjegyeket.

December 6-án és 7-én a Mikulást vártuk két csoportban, mivel a nagyterem nem használható, így a klubhelyiségben tartottuk a rendezvényt. Kellemes hangulatú, beszélgetős, éneklős délutánunk volt mindkét napon. Zsíros kenyérrel, forralt borral, házi süteménnyel, s egy kis csomaggal kedveskedtünk tagjainknak.