Június

Tary Zsuzsanna - fejlesztőpedagógus - Fogyatékosok Otthona Tokodaltáró2022-07-07

Nagy örömünkre beköszöntött a nyár. Intézményünkben igen aktívan telt már a június hónapunk is, sok-sok program került megrendezésre. Többek között a hónap elején pünkösdi vetélkedőt tartottunk. A csapatok összemérték erejüket, tudásukat, az intézményünk többi lakója pedig lelkes szurkolóként vett részt. Nem csak ügyességi verseny, hanem kvíz, puzzle feladatok is színesítették a vetélkedőt.

Június 22-én a lakók nagy vágya teljesült: már-már hagyományként ismét kisvonatozhattunk, amelyből láthattuk a Bazilikát, a Várat, Szent Tamás hegyet, Duna partot, Prímás szigetet.

Június 25-én részt vettünk Esztergomban a Múzeumok Éjszakája rendezvényen. Betekintést nyertünk a Duna Múzeum, Vár Múzeum, Keresztény Múzeum programjaiba, amelyet lakóink különösen élveztek.

Június 23-tól 27-ig idén is eljutottunk nyaralni. Most Zamárdi lett a helyszín, amely valószínűleg az év legnagyobb eseménye volt intézményünk napjaiban. Az indulást már lázas készülődés előzte meg. A remek, napsütéses időjárás biztosította a mindennapi kellemes fürdőzés lehetőségét a Balatonban. Ez mellett sokat játszottunk, társasoztunk, zenét hallgattunk, és esténként kicsit táncolni, bulizni is volt lehetőség.  Felejthetetlen élményekkel gazdagodva jöttünk haza. Valószínűleg még sokat fogjuk felidézni ezeket a csodás napokat.

Az otthon maradt lakóinknak lehetőségük nyílt arra, hogy egy napra meglátogassák nyaraló társaikat Zamárdiban, és ők is fürödjenek egyet a Balaton vízében.