Február, március, április, május havi programok

Mesterné Dankó Anna – nappali ellátás vezető - Glatz Gyula Idősek Klubja2022-05-11

Klubunkban évek óta van egy zenés délután, ami még mindig nagyon népszerű programnak számít, tagjaink szívesen táncolnak, mulatnak. Szendvicset, üdítőt, süteményt készítünk, s 2-től 5-ig folyik a mulatság.

Egy napot valamely budapesti nevezetesség megtekintésére szánunk, amely program ugyancsak népszerű tagjaink körében. Így nagy érdeklődéssel látogattuk meg a Magyar Zene Házát a Városligetben, amely valódi, modern, XXI. századi építmény. Egy japán tervező munkája alapján készült el, sok-sok különleges építészeti újdonsággal.

Környékünk nevezetességei közül pedig a Bajnán nemrégiben felújított Sándor- Metternich kastélyt látogattuk meg. A falu központi részén elhelyezkedő kastély könnyen elérhető mindenki számára, s kellemes kirándulási és kulturális élményt jelent. Lift sajnos nincs az épületben, ami megnehezíti a nehezebben járó látogatók mozgását.

Két év kihagyás után újra megrendeztük a közösségi ház és az idősek klubja szervezésében a bor- és pogácsaversenyt. Ez egy nagyszerű közösségépítő program, amely több mint egy évtizedes múltra tekint vissza. 16 különféle pogácsa érkezett, melyek között voltak hagyományos és újító jellegű tészták.

  • Az első helyezést Pecuch Istvánné, klubunk tagja nyerte el tepertős pogácsájával.
  • Második helyezést Becse Andrásné „ smile” sörfalatkája kapott.
  • Harmadik helyezést Ferenczi Gabriella túrós- sajtos pogácsája érdemelt.
  • Különdíjat kapott: Csapó Károlyné, Becse Andrásné, Szuki Ferenc

Április 9-én énekkarunk és a Szép zenekar szerepelt Nagysápon a római katolikus templomban megrendezett kórustalálkozón, ahol rajtunk kívül a Nagysápi Dalkör is fellépett. Igazán lélekemelő élményben volt részünk ezen a napon. A fellépés után a helyi művelődési házban közös éneklés, vendéglátás következett.

Budapesti látogatásaink sorát az Operaház megtekintésével folytattuk, melynek a felújítása öt évig tartott. Ez év márciusában volt az első előadás, s ekkor nyílt meg a látogatók előtt is az épület.

Ottlétünk alkalmával is folytak még apróbb javítási, festési, takarítási munkák.

A látvány lenyűgöző volt, hatalmas, világos terek, csodálatosan felújított világítási rendszer, csillárok, eredeti keményfa ajtók, csodálatos fali kárpitok, Zsolnay porcelánok az erkély boltívein. A büfé, mely akár táncterem is lehetne mérete és díszítettsége alapján. S a mesés Vörös szalon, ahol egyszerű látogató csak ilyen vezetett túrákon fordulhat meg, itt az ország első emberei, valamint a külföldi hírességek vendégeskedhetnek.