Bogácson voltunk!

Kocsisné Balázs Mónika fejlesztő pedagógus - Fogyatékosok Otthona Tokodaltáró2014-09-13
2014. szeptember 8-tól szeptember 13-ig a tokodaltárói Fogyatékosok Otthona lakói közül, 12 fő lakó 3 kísérővel nyaralt Bogácson.

A festői Bükk hegységben a pihenésé a feltöltődésé volt a főszerep. Naponta sétáltunk, hosszabb-rövidebb kirándulásokat szerveztünk, és megtartottuk az aktuális születés és névnapokat is.

A helyi látnivalókon kívül két alkalommal három-három órás „szafari buszos kiránduláson vettünk részt a Bükki Nemzeti Park területén. Jártunk az Őstölgyesben, ahol szürke marha gulyát láttunk, a Nyomóhegyi kilátóból megcsodálhattuk a völgyet, és fennsíkokat. Sétáltunk Noszvajon a Pisztrángos tó körül, és ittunk a Szent Imre Forrás vizéből.

A Bükk legcsodálatosabb részén épült világhírű Zen Spa Oxigén Hotel látványa maradandó élményt nyújtott. Szomolya községben láttuk a tufa hegybe vájt barlanglakásokat, valamint a szívgyógyászatban egyre népszerűbb rövid szárú fekete cseresznye ültetvényt. Nehéz szívvel indultunk haza (lakóink kérését nem tudtuk teljesíteni "maradjunk még" ) tele élménnyel, emlékkel.